SDS TESLIĆ OŠTRO KRITIKOVAO SNSD “Zloupotrebljavaju nesreću poplavljenih za političko pljuvanje protivnika”

Iz Srpske demokratske stranke Teslić danas je saopšteno da odbornici iz SNSD nisu intervenisali u Vladi Republike Srpske da se ovoj opštini pomogne, te su iznijeli niz kritika na račun ove stranke.

FOTO: Teslicke novine

– Tek pet dana nakon poplava, koje su zahvatile gotovo cijelu opštinu, u poplavljenim naseljima pojavila se delegacija odbornika SNSD-a, predvođena predsjednikom Kluba odbornika i direktorom teslićkog Šumarstva Mišom Stojanovićem. Bolje ikad nego nikad, ali nažalost ni pet dana poslije nisu došli da pomognu poplavljenima, nego da zloupotrebljavaju nesreću poplavljenih za političko pljuvanje protivnika i više nego bezobrazno varanje i obmanjivanje građana – saopštili su iz ove stranke.

Dodaju da ih nije bilo nigdje u ponedjeljak, kada su većinu opštine zahvatile bujične poplave, odroni i klizišta.

Pomoć je obećana

– Nije bilo mašina izvođača radova teslićkog Šumarstva da pomažu ugroženim građanima. Nisu se iz SNSD-a ni tada ni poslije oglasili niti intervenisali prema Vladi Republike Srpske da se pomogne Tesliću, iako je od načelnika takav zahtjev otišao prema Banjaluci i pomoć obećana, a nadamo se da će biti i ispunjena – navode u saopštenju.

Dodaju da se umjesto svega toga, umjesto pomaganja ugroženima, jedino javno prisustvo teslićkog SNSD u cijeloj tragediji poplava koje su zahvatile opštinu ogleda u objavi na njihovoj stranici drugi dan poplava, “koje su iskoristili da neopravdano i u zaista neprimjerenom trenutku popljuju svoje političke protivnike, jer to je izgleda jedini prioritet te stranke u Tesliću i sve drugo je manje bitno i ni o čemu drugom ne razmišljaju, čak i u vrijeme elementarnih nepogoda”.

Teslićani su pomagali

– Prisjetićemo se da prije pet godina, iako je i Teslić bio zahvaćen poplavama u istim područjima kao i ovih dana, Teslićani su nesebično se organizovali da pomognu mnogo teže pogođenom Doboju i Dobojlijama i bili prvi koji su pritekli u pomoć, sakupljali humanitarnu pomoć u porti hrama Presvete Trojice i u sjedištu Civilne zaštite, te volontirali u samom Doboju – naveli su oni.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram