SDS Banjaluka i SDS Srbac podržali Govedaricu za predsjednika stranke

BANJALUKA - Gradski odbor Srpske demokratske stranke Banjaluka i Opštinski odbor SDS-a Srbac odlučili su da kandidat za predsjednika stranke bude Vukota Govedarica.

FOTO: Nezavisne novine

Podsjetimo, u igri za lidera najveće opozicione partije u Republici Srpskoj su četiri imena, i to Vukota Govedarica, aktuelni lider stranke, Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora, Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, mada sve informacije govore da će se na kraju bitka voditi između Govedarice i Miličevića, ali nije isključena ni mogućnost da bude samo jedan kandidat.


Opštinski odbor Srbac je mišljenja da su sva četiri predložena kandidata kvalitetna i sasvim opravdano i zasluženo predloženi.


SDS Srbac smatra da se kandidati prije konačnog izjašnjavanja delegata Skupštine SDS RS o budućem predsjedniku stranke pokušaju usaglasiti i pred najviši organ stranke izađu sa jednim imenom.


Na sjednici je izabran i zamjenik predsjednika OO SDS Srbac. Dragan Lepir dobio je podršku Opštinskog odbora da u naredne 4 godine obavlja funkciju zamjenika predsjednika SDS Srbac.


Skupština Opštinske organizacije SDS Srbac ranije je izabrala za predsjednika OO SDS Srbac Maru Cvijanović – Delević, novi Opštinski odbor kao i delegate za republičku Skupštinu SDS.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram