Početna Vijesti Bosna i Hercegovina SDA: Dodik i Čović odgovorni za trenutnu situaciju u BiH

SDA: Dodik i Čović odgovorni za trenutnu situaciju u BiH

2
0

Stranka demokratske akcije (SDA) obratila se javnosti saopštenjem nakon jučerašnjeg sastanka predsjednika SNSD-a i HDZ-a, Milorada Dodika i Dragana Čovića u Banjaluci.

Stranka demokratske akcije (SDA) s gnušanjem odbacuje jučerašnje optužbe upućene sa banjalučkog sastanka Milorada Dodika i Dragana Čovića.

“Radi se o drskoj zamjeni teza, jer su upravo Dodik i Čović odgovorni za trenutnu situaciju u BiH, sa svojim zahtjevima za dodatne etničke podjele u BiH, pokušajima rušenja Ustavnog suda BiH, nepoštivanjem njegovih odluka, protuustavnim referendumima koji destabiliziraju državu”, saopštila je danas SDA.

Iz te stranke navode da se SDA i predsjednik Bakir Izetbegović bore protiv takvih pokušaja i da „izgleda da je upravo to naša krivica o kojoj Dragan Čović govori“.

“Prihvatamo takvu krivicu i sasvim sigurno ćemo nastaviti da takve pokušaje sprječavamo. Suprotstavljaćemo se podjelama, diskriminaciji, segregaciji, secesiji, smanjivanju kapaciteta države BiH i svakom i svačijem djelovanju na štetu BiH“. naglašava SDA.

Upravo te i takve političke snage, SDA smatra odgovornim za krizu, uključujući i one koji su onemogućili primjenu principa pravnog kontinuiteta odluke Predsjedništva BiH iz 2002. i sprječavali podnošenje zahtjeva BiH za reviziju presude iz 2007. po tužbi protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Borićemo se svim snagama i svim sredstvima da očuvamo Bosnu i Hercegovinu, i nikad nećemo dozvoliti da oni koji razbijaju Bosnu i Hercegovinu nadjačaju”, naglašava se u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

2 Komentari

 1. Čitalac

  March 15, 2017 u 6:42 pm

  Da li vi uopšte znate šta pričate?
  Ali taj s desne strane je ljudina i po.

 2. Čitalac

  March 15, 2017 u 6:43 pm

  ?????????????

Preporučujemo

Moskva isplatila BiH dug iz vremena SSSR-a

BEOGRAD – Isplatom duga prema BiH iz vremena bivšeg SSSR-a u vrijednosti od 125,2 mi…