Savjet ministara o nabavci vakcina i oblasti migracija i azila

Savjet ministara trebao bi danas da razmatra Prijedlog odluke o uspostavljanju radne grupe za izradu strategije u oblasti migracija i azila i akcionog plana za period 2021-2025. godina.

FOTO: moderndiplomacy.eu

Na dnevnom redu nalazi se i Izvještaj o zaključivanju Ugovora o nabavci vakcine između Savjeta ministara i Globalne alijanse za vakcine /GAVI/, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, ministri bi trebali da razmatraju Informaciju sa planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH, objavljeno je na veb-stranici Savjeta ministara.

Informacija o usvajanju Drugog izvještaja o usklađenosti BiH sa preporukama antikorupcijskog tijela Savjeta Evrope /GREKO/ u četvrtom krugu evaluacije jedna je od tačaka sjednice.

Ministarstvo finansija i trezora za sjednicu je dostavilo Analizu održivosti javnog duga BiH za period 2020-2023. godina.

Ministri bi trebali da razmatraju i Prijedlog akcionog plana za otklanjanje nedostataka u oblasti vladavine prava i za provođenje preporuka i mjera sadržanih u Izvještaju stručnjaka o pitanjima vladavine prava u BiH od 5. decembra 2019. godine

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu predstavnika BiH u sastavu Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima za period 1. januar-30. juni.

Sjednica će početi u 10.00 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram