SAVIĆ O PRIPREMAMA Plan postoji, ali sve će zavisiti od Olimpijskih igara

Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić istakao je da situacija sa korona virusom neće poremtiti puno planove Srbije.

FOTO: srpskainfo.com

Upravo zbog korone prve pripreme su prekinute, jer je nekoliko igrača i sam selektor bilo pozitivno.

-Neće nas korona poremetiti jer smo navikli na probleme. Imali smo plan od 25. maja do 25. juna da budemo zajedno i osvarili smo dio tog plana.  Cilj je bio da obnovimo neke detalje i da unaprijedimo igru. Mislim da sve ovo neće mnogo uticati na nas jer mi smo u “neobranom grožđu” već četiri ili pet sezona.  Većina reprezentativaca skoro dvije trećine igra u inostranstvu i nemoguće je okupiti igrače na zajedničkim pripremama što je generalno najveći problem. Septembar je na pragu. Vidjećemo kada su reprezentativci slobodni i kada će imati neki prazan hod da se okupimo.  Pratićemo situaciju sa koronom, kako će biti u ostalim zemljama. Mi poštujemo sve mjere , šampionat kreće krajem sptembra. Bez publike i trenutno je najbitnije da uspostavimo sistem i da pokažemo da nije stao život sa koronom – rekao je Savić.

Sam plan priprema postoji, rekao je selektor Srbije, ali on će definitivno biti podložan promjenama.

-Plan je napisan, zavisno od toga da li će se održati i na koji način Olimpijske igre on se može prilagođavati. Srbija je posljednju utakmicu odigrala u martu, po kalendaru bi trebalo da odigramo naredne  godine u martu prvu utakmicu. Prati  se i ostatak Evrope.  Određene stvari su jasne, okupljanje bi trebalo da bude u 28. i 29. decembra za vrijeme završnog turnira Kupa u Srbiji i tada da se vidi da li će se održati kvalifikacioni turniri za Olipijske igre, a u skladu s tim bismo i mi detaljnije odredili naš plan – pojasnio je Savić.

Opširniji intervju možete sutra pročitati u Euroblicu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram