SAŠA POPOVIĆ OSTAO BEZ "GRANDA" Prodao posljednji udio od 24 odsto koji je imao u produkciji

Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je koncentraciju na tržištu koja nastaje sticanjem potpune kontrole beogradske Grend Slem Grupe nad Grand produkcijom, navodi se u rješenju objavljenom na internet stranici te komisije.

FOTO: Srpskainfo/VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA

Grend Slem Grupa je dio uže grupe koja pruža telekomunikacione i medijske usluge u nekoliko zemalja regiona Junajted Grupe.

Junajted medija do sada je imala vlasništvo nad 51 odsto udela u Grand produkciji, dok je Pertula Holdings Limitid sa Kipra vlasnik 25 procenata, a Aleksandar Saša Popović imao je udio od 24 odsto.

Komisija je odobrila da Pertula i Popović prodaju svoje udjele i bude uspostavljena jedinstvena kontrola nad Grand produkcijom, prenosi Tanjug.

Oni su ocijenili da ova transakcija neće imati efekta na konkurenciju u Srbiji jer Grend Slem i do sada posjeduje kontrolu nad Grandom.

Grend Slem Grupa je pod krajnjom kontrolom fondova koje savjetuje BC Partnert LLP, što je međunarodni privatni investicioni fond sa sedištem u Londonu.

Grand produkcija osnovana je 1998. godine, a njena pretežna delatnost je snimanje i izdavanje zvučnih zapisa i muzike, kao i proizvodnja i emitovanje televizijskih programa Grand i Grand 2, prenosi Blic.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram