Connect with us

Gamezone

Samsung predstavio nove gejming monitore (VIDEO)

Published

on

Samsung je predstavio nove CHG90 i CHG70 zakrivljene gejming monitore, koji imaju snažnu High Dynamic Range (HDR) tehnologiju poboljšanja kvalitete slike, dosada rezervisanu za televizore.

U kombinaciji sa ultra-širokim dizajnom CHG90 i quantum dot tehnologijom CHG70 monitori stvaraju realističnu, detaljnu sliku koja prikazuje igre tačno onako kako su programeri želeli i dramatično poboljšava igranje uz oštrije boje i oštrije kontraste.

Tehnologija quantum dot QLED donosi novo metalno jezgro koja podržava i oko 125 odsto sRGB spektra boja i 95 odsto Digital Cinema Initiatives (DCI-P3) standard u svetu filma i pruža veoma širok raspon boja.

Samsungov CHG90 postavlja novi vizuelni standard ekrana za igranje projektirajući sliku u odnosu 32: 9 i double full HD rezoluciju (DFHD) od 3840 sa 1080 tačaka preko 49-inčnog ekrana. CHG90 doslovno proširuje prostor za igranje. Sa svojim širokim dizajnom nadmašuje industrijske standarde, a u isto vrijeme predstavlja najširi monitor u portfoliu igranja te kompanije.

Monitori donose zapanjujuću 1800R zakrivljenost i ultra široki ugao gledanja od 178 stepeni, omogućavajući da se sadržaj na ekranu vidi sa bilo kog mjesta unutar određenog prostora. Kao rezultat toga, igrači više ne moraju da brinu o logistici, troškovima i okvirima koji prekidaju sliku, a što se nameće kad se kombinuje više manjih monitora zajedno da bi se dobila proširena slika.

Idealan za pucačke igre u prvom licu, trke, simulaciju ljeta i akcione igre, CHG90 prilagođava ubrzanu brzinu osvežavanja (144 Hz) i vrijeme odziva slike od 1ms (MPRT) sa naprednom, četvorokanalnom tehnologijom skeniranja, kako bi se spriječilo zamućivanje kretanja i kako bi se proizvela kvalitetna slika na čitavom ekranu.

Dostupan u varijacijama dijagonale od 27 i 31,5 inča, CHG70 integriše HDR i quantum dot tehnologije, sa brzinom osvježavanja od 144Hz koja dodatno pomaže da se dobije što bolji sadržaj za igranje. Ova kombinacija nudi igračima sliku koja je svetlija (600-nitni vrhunac osvetljenja) i jasnija (rezolucija od 2560×1440 WQHD).

CHG90 i CHG70 dolaze su prvi Samsungovi monitori za igranje koji imaju novu AMDRadeonFreeSync 2 tehnologiju, koja uklanja kočenja i seckanja koja često ometaju igranje. Isto tako, Radeon FreeSync 2 podržava široki spektar boja za prikaz HDR sadržaja uz dvostruko veće osvjetljenje i boju u odnosu na sRGB standard. Kao rezultat toga, korisnici mogu da uživaju u fluidnom HDR iskustvu niske latencije bez potrebe za čestim prilagođavanjima softveru ili monitoru.

(B92)

Popularno