SAMO JE JEDAN USLOV Građani Srbije od sada mogu i u OVU državu

Građani Srbije mogu da uđu i u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja.

FOTO: Blic.rs

Kabinet ministara Ukrajine ukinuo je prethodno uvedenu zabranu ulaska u Ukrajinu od 30 dana za strance i lica bez državljanstva, prenosi je B92.

Svim stranim državljanima bio je zabranjen ulazak do 28. septembra u ponoć.

– Od 28. septembra 2020. stranci i lica bez državljanstva mogu preći državnu granicu da bi ušli u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja koju je izdalo osiguravajuće društvo registrovano u Ukrajini ili strano osiguravajuće društvo sa predstavništvom u Ukrajini ili ugovornim odnosom sa osiguravajućem društvom, partnerom u Ukrajini (asistans). Polisa osiguranja mora da pokriva troškove liječenja korona virusom i da važi za period boravka u Ukrajini. Psjedovanju polise osiguranja ne odnosi se na neke kategorija lica –  navodi se u saopštenju Ambasade Ukrajine u RS.

Ustanovljen je opšti zahtijev o samoizolaciji za sve kategorije putnika koji u Ukrajinu stižu iz zemalja sa značajnim brojem inficiranih kovidom 19, kao i za strance koji su državljani takvih zemalja.

Spisak zemalja sa značajnim brojem inficiranih virusom korona od 25. septembra 2020. objavljen je na veb stranici Ministarstva zdravlja Ukrajine, piše Blic.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram