“SAČUVATI PRIJATELJSTVO SA SAD” Veselji tvrdi da nijedan zapadni partner trenutno nije na strani Prištine

Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da treba sačuvati prijateljstvo sa SAD i ne dozvoliti da, kako je naveo, Srbija ima koristi od grešaka Kosova, ukazujući da nijedan zapadni partner trenutno nije na strani Prištine u vezi sa taksama.Veselji je za RTK rekao da nije trebalo dozvoliti da dođe do situacije da američki državni zvaničnici pošalju pismo trojici kosovskih lidera u kojem traže ukidanje takse na uvoz robe iz Srbije.

Veselji tvrdi da Srbija zaslužuje takse, zbog, kako je rekao, nekorektnog ponašanja prema građanima i institucijama Kosova tokom dvije decenije, te dodao da Kosovo treba ozbiljno da shvati SAD. On je naveo da ne treba dozvoliti da međunarodni partneri dijele isti stav sa Srbijom povodom taksi.

– Među nama nema rivalstva, treba da budemo mudri i donesemo odluke kako da prevaziđemo situaciju od koje bi Srbija imala koristi. Mi ne smijemo dozvoliti Srbiji da pobjedi. Moramo da održimo naše partnerstvo sa SAD i Zapadom. Nijedan zapadni partner trenutno nije na našoj strani po ovom pitanju – naveo je Veselji i dodao da je to bio razlog za to je predložio privremenu suspenziju takse.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram