S LAŽNIM UVJERENJIMA REGISTROVALI VOZILA U policijskoj akciji “Atest” uhapšene dvije osobe

Pripadnici Policijskih uprava Banjaluka i Gradiška izveli su zajedničku akciju “Atest” i uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su faslifikovali uvjerenje AMC za korištenje gasa LPG u vozilima, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema našim saznanjima u ovoj akciji uhapšeni su Vladimir Starčević zvani Šojka i Igor Bubić, obojica iz Gradiške.

Foto: Policijska uprava Banjaluka/RAS Srbija

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović je rekla, navodeći inicijale, da su oni ta lazna uvjerenja prodavali za određenu novčanu naknadu i na osnovu njih su registrovali automobile.

– Uhapšeni se sumnjiče za krivična djela falsifikovanje isprave i izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na upotrebu sredstava za falsifikovanje isprava. Na osnovu naredbe nadležnog suda, pretresena je kuća i prateći objekti na dvije lokacije na području Gradiške koje koriste osumnjičeni. Tu su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – pojasnila je Markanovićeva.

Foto: Policijska uprava Banjaluka/RAS Srbija

Ona je precizirala da su oduzeti falsifikovani pečati, faksimil, više vrsta holograma, računar, mobilni telefoni.

– O navedenim saznanjima, upoznat je okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih za navedena krivična djela – rekla je Markanovićeva

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram