RUSKI STRUČNJACI U BIJELJINI Počela dezinfekcija bolnica, u funkciji novi objekat

Tim ruskih stručnjaka počeo je jutros u Bijeljini deznifekciju bolničkih objekata.

FOTO: InfoBijeljina

Riječ je o objektima stare bolnice, odnosno kovid bolnice, zatim prostoru oko bolnice i Urgentnog centra novog objekta ove zdravstvene ustanove.


Vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice Milica Lovrić istakla je značaj ove aktivnosti u vrijeme epidemije virusa korona i zahvalila resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske koji su omogućili dolazak ruskih stručnjaka u Bijeljinu.


Lovrićeva je naglasila da je danas stavljen u funkciju objekat stare hirurgije, koji je renoviran i ima kapacitet od 70 kreveta.


– Dezinfekciju je izvršio tim ruskih stručnjaka, kako bismo u ovaj objekat smjestili pacijente kod kojih postoji sumnja na infekciju, sa nejasnim febrilnim stanjima i pacijenti koji čekaju nalaz na Covid-19 – rekla je ona.

Ona je navela da će u ovom objektu biti i prijemna karantinska ambulanta, a prostorije grudnog odjeljenja će biti za pacijente sa već registrovanim Covid-19, koji imaju tešku ili veoma tešku kliničku sliku, saopšteno je iz bijeljinske bolnice “Sveti vračevi”.

– U okviru tog objekta se nalazi karantin tri, odnosno prostorije gdje se nalazi intenzivna njega, sa respiratorima – navela je Lovrićeva, ističući da je obezbijeđen i portabilni rendgen, kao i aparati za ultrazvučnu dijagnostiku, što će, kaže, doprinijeti lakšoj opservaciji pacijenata.

Lovrićeva je rekla da sa danas uređenim i opremljenim objektom stare hirurgije, kovid bolnica na raspolaganju ima 143 kreveta.


Ona je još jednom zahvalila timu ruskih stručnjaka koji dezinfikuje medicinske objekte u Bijeljini, kao i Ministarstvu zdravlja.


Lovrićeva je zahvalila i srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske za to što su obezbijedili jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima, ističući da to predstavlja ne samo finansijsku, već i moralnu podršku, jer pokazuje da se cijeni njihov rad.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram