Connect with us

Regija

RAZOTKRIO SE: Saša Janković potvrdio da je NATO kandidat za predsednika Srbije!

Published

on

Dosovski kandidat Saša Janković gostujući večeras na RTS u emisiji “Predstavljanje kandidata za predsednika Srbije”, izjavio je da je Srbija partner NATO i da će o ulasku u Alijansu odlučiti građani Srbije

Odgovarajući na pitanje i ujedno konstataciju voditeljke da se u kampanji zalaže za partnerski odnos sa NATO paktom, Saša Janković to i potvrdio.

– Srbija i jeste partner NATO i trebalo bi da bude partner svim vojnim alijansama koje nemaju agresivne i militarističke pretenzije prema njoj. To je pitanje naše sadašnjosti i budućnosti, a ne naše prošlosti, rekao je Janković.
On je potom obrazložio zbog čega se zalaže za članstvo u Alijansi i objasnio kako bi svoju nameru sproveo u delo.
– Ja sam bio u ovoj zemlji sa porodicom kada su nas bombardovali…Odrastao sam u nesvrstanoj Jugoslaviji, imam perspektivu nekog ko ne priželjkuje da naša zemlja bude član bilo koje vojne alijanse, ali mi bi trebalo da izvedemo neke računice po prvi put.
Po prvi put bi trebalo da vidimo šta će da kažu naše službe bezbenosti, Institut za spoljnu politiku Insitut za međunarodne odnose…Šta će da kaže Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnih poslova i druga minstarstva …da se svede račun koliko košta za Srbiju članstvo, ili ne članstvo u vojnom savezu bilo kom.
Pa da izađemo pred građane i kažemo građanima računica je ovakva za našu budućnost je bolje to… zbog toga i toga ja vam predlažem da na referendumu glasate iz tih i tih razloga za to ili nešto drugo-rekao je Janković.

Popularno