Raspisana potraga za muškarcem koji je prijetio smrću Dodiku

BANJALUKA - Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske identifikovala je lice M.V. (69), koje je prijetilo smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a s obzirom da je nedostupno organima reda za njim je raspisana potraga, izjavila je načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

FOTO: InfoBijeljina


"O svim aktivnostima koje su preduzete, a imajući u vidi težinu djela koje je lice M.V. počinilo, obaviješteno je Tužilaštvo BiH koje je to djelo kvalifikovalo kao javno podsticanje na terorističke aktivnosti", istakla je Miljanovićeva.


Prema saznanjima Srne, riječ je o 69-godišnjim Momiru Vujičiću iz Jošika kod Kozarske Dubice, koji inače živi u inostranstvu.


U toku emisije "Puls" na BN televiziji, u kojoj je gost bio predsjednik PDP-a Branislav Borenović, u četvrtak, 27. februara, uživo se telefonom uključio gledalac koji je otvoreno pozvao na ubistvo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.


Gledalac, koji je bio potpisan kao Savo iz Njemačke, pitao je "da li je moguće ubiti Milorada Dodika kao nekadašnjeg američkog predsjednika Kenedija?". 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram