“RANIJE SU ZLOUPOTREBLJAVANA” Čubrilović smatra da ne treba doći do upotrebe bonskih ovlaštenja

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da u BiH ne treba niti u sadašnje vrijeme može da dođe do upotrebe bonskih ovlaštenja visokog predstavnika.

FOTO: Dejan Božić/RAS Srbija

Čubrilović je rekao da su bonska ovlaštenja u proteklom periodu zloupotrebljavana jer se išlo na disciplinovanje, prema pravilu, uvijek srpskog naroda.


– To nije donijelo nikakav pozitivan rezultat – rekao je Čubrilović danas novinarima u Banjaluci.


On je istakao da u Ustavu postoji kao mogućnost ono što je najavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorada Dodika – da će Treći pješadijski (Republika Srpska) puk Oružanih snaga BiH biti postrojen na Gradskom stadionu u Banjaluci i da će dio biti u uniformi Vojske Republike Srpske.


– Dodik nije izrekao ništa o čemu bi trebalo dizati bilo kakvu galamu, a pogotovo ne na način kako su neki pokušali odmah da reaguju. To ničemu ne vodi, ne vodi smirivanju situacije – istakao je Čubrilović.


Čubrilović je poručio da se u BiH treba više osloniti na ono o čemu postoji zajednički stav, a manje da se potencira ono oko čega postoje razilaženja.


– Treba prepustiti vremenu da ono učini svoj doprinos rješavanju određenih situacija. Ništa se neće desiti ni kada ta vojska u tim uniformama bude postrojena na ovaj ili na onaj način. Ovaj narod neće osjetiti nikakav boljitak ukoliko političari u BiH ne budu izlazili sa zajedničkim stavovima i rješenjima – zaključio je Čubrilović.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram