Radončić: U ponedjeljak ćemo odlučiti hoćemo li biti dio vlasti u BiH

Predsjednik SBB-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić kazao je za Klix.ba kako SBB još uvijek nije donio odluku ko će biti novi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, ali da će konačna odluak biti donesena u ponedjeljak.

FOTO: h.m/klix.ba

Nakon što su se pojavile informacije da je sinoć navodno održana sjednica Predsjedništva SBB-a na kojoj je odlučeno da će novi ministar sigurnosti BiH biti Ismir Jusko komentar smo zatražili od lidera SBB-a Fahrudina Radončića. 


On nam je kazao da sinoć nije održana nikakva sjednica Predsjedništva SBB-a te da je rukovodstvo ove stranke prije dva dana zaključilo da će odluka o eventualnom učešću u vlasti na svim nivoima biti donesena u naredni ponedjeljak. 


"Prema tome, nije rješavana kadrovska križaljka i to će biti učinjeno naredne sedmice, ako organi stranke odluče da SBB čini dio vladajuće koalicije", rekao je Radončić. 


Prema ranijem dogovoru SBB je dobio mjesto ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, SDA mjesto ministra vanjskih poslova BiH, a DF mjesto ministra odbrane BiH. 


Probosanske stranke dobile su i četiri mjesta zamjenika državnih ministara od kojih je zamjenička mjesta u Ministarstvu pravde BiH i Ministarstvu prometa i komunikacija BiH dobila SDA, zamjeničko mjesto u Ministarstvu finansija i trezora BiH DF, dok još uvijek nije poznato ko će dobiti zamjeničko mjesto u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram