Radmanović: Vjerujem da će brzo biti izabran Savjet ministara

SARAJEVO - Drugi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović izjavio je nakon sjednice ovog Doma da vjeruje da će uskoro biti formiran Savjet ministara Bosne i Hercegovine.

"Vrlo rano smo formirali kolegij i prirodno je kada se izabere kolegij da je to najava nove većine. Sada Predsjedništvo ima obavezu, i vjerujem da će brzo doći do izbora Savjeta ministara", rekao je Radmanović.

On je dodao da je prioritet rada svakog parlamenta razvoj demokratije i maksimalna ravnopravnost svih u BiH.

"Trudiću se koliko god mognem da to funkcioniše na takav način", rekao je Radmanović.

Na pitanje da li će Zoran Tegeltija biti predsjedavajući Savjeta ministara, Radmanović je rekao da može samo da kaže da će to biti kadar SNSD-a.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH smatra da je NATO pogriješio što je dao "zeleno svjetlo" za aktivaciju Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u (MAP).

"NATO savez koji dobro vodi računa kakvo je političko stanje u kojoj zemlji, kakvi su odnosi i kako mogu da prolaze njihovi prijedlozi u ovom turbulentnom vremenu, zna odlično da jedan ravnopravan entitet u BiH ne prihvata taj savez, a drugi prihvata i da to može da izazove razne probleme. Nije nam to trebalo baš u ovom momentu", rekao je Radmanović.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram