Connect with us

Regija

PRVI POLITIČKI OBRAČUN ŠEŠELJA I PRELETAČEVIĆA: Pale teške optužbe! Evo šta su poručili u ringu

Published

on

Šešelj: Beli liči na Bokija 13.  Beli: Beži Šeki, ide Beli

1. rundaZašto Šešelj/Preletačević ne treba da bude predsednik Srbije?

Šešelj: To zna cela Srbija. Njega niko ne doživljava kao ozbiljnog kandidata. Uz to mu je i protivzakonito prihvaćena kandidatura, ali su strane službe i ambasade odlučile da treba da se obezvredi izborni proces. Njegova uloga je da to sprovede i napravi sprdnju sa institucijama sistema. Njegovi glasači treba dobro da se zamisle da li je vreme za ovakvo šegačenje ili Srbiji treba ozbiljan predsednik.Beli: Zato što je 30 godina u politici, a ništa nije uradio, osim što se šlepa na narodnoj grbači i truje raju očajnim pričama. Trenutno je on Vučićev „prilepak“, dok je do pre pešestina godina bilo obrnuto – više sreće drugi put. Čika će raditi kao singerica za razliku od ostalih.

2. runda

Kako biste opisali način na koji se Šešelj/Preletačević bori za svoje političke ciljeve?

Foto: Zorana JevtićFoto: Zorana Jevtić

Šešelj: Taj Preletačević nema ni način političke borbe niti političke ciljeve. On je proizvod dosmanlijskih marketinških magova. To kako se on ponaša je sve po njihovim utvrđenim pravilima. On je samo instrument, a ne politička ličnost. Za njega je Nikola Šećeroski akademik.

Beli: Lična korist i igre. Šešelj nije nikakva opozicija ovoj vlasti, to je svakome jasno. Ista ekipa koja nas zavlači svojim igricama toliko godina. Ali nama Srbima računica nikada nije išla od ruke.

3. runda

Koga biste prvo odlikovali kad postanete predsednik?

Šešelj: Sigurno bih odlikovao Vasilija Krestića, jednog od najistaknutijih srpskih istoričara. Postoje ljudi koje je Toma već odlikovao, a ja bih im dao viša odlikovanja, kao na primer profesorima Smilji Avramov i Veselinu Đuretiću.

Foto: Zorana JevtićFoto: Zorana Jevtić

Beli: Odlikovao bih nekog beskućnika jer živi na ulici, a i dalje je živ. Odlikovao bih i sve građane koji su preživeli sve ove nedaće koje nam se dešavaju 30 godina. Poslednja odlikovanja bila bi rezervisana za sve nesrećne vođe koje su nas gurale u ambis od uvođenja višestranačja.

4. runda

Pratite li šta radi Šešelj/Preletačević na društvenim mrežama?

Šešelj: Ma ne pratim. Uhvatio sam nekoliko puta njegove tvitove, jer su mi se učinili dopadljivi i smešni, ali to više nije čak ni duhovito. Nemam vremena da se bakćem Preletačevićem na društvenim mrežama.

Beli: Ne pratim, zaista. Ali verujem da nije previše inovativan, to su standardne radikalske forice koje više nisu samo na TV nego i na društvenim mrežama. Verujem i da mu veoma smeta što mu se drma fotelja najvećeg cirkusanta naše političke scene. Beži Šeki, ide Beli!

5. runda

Koliko procenata glasova će osvojiti Šešelj/Preletačević u prvom krugu, a koliko vi?

Šešelj: On ne može ni da se poredi sa mnom, jer ću ja uzeti najmanje 20 odsto, a njega procenjujem na jedan do dva odsto. Taj Beli može da se poredi samo sa Čankom i onim sirotim Boškom Obradovićem.

Foto: Dragan KadićFoto: Dragan Kadić

Beli: Mogu samo sebe da procenim: pobeda u prvom krugu, ja verujem. Ipak, prema eminentnom istraživanju mog sugrađanina Milana Tarota, u prvom krugu ću da osvojim samo 23,17 odsto, al‘ ću zato da sašijem Vučića u drugom sa 53,46 odsto i eto Belog za precednika.

6. runda

Gde vidite Šešelja/Preletačevića za godinu, dve?

Šešelj: Nadam se da će naći neku društveno korisnu ulogu i ozbiljan posao. U politici ga sigurno ne vidim, jer nikakav politički talenat nema. Bio bi dobar zabavljač ili glumac.

Beli: Zamišljam ga kao i ostale političare – u penziji. Aman, čoveče, pa dokle više? Nema više ratova i tema za Šešelja, ali ga možda premijer Aca primi pod svoje skute. Biće veselo u svakom slučaju, ali ovu zemlju moraju da povedu mladi. Političare stare škole šaljemo ili u penziju, ili u apsanu.

7. runda

Šta mislite o stajlingu Šešelja/Preletačevića?

Šešelj: Podseća me na onog Makedonca Bokija 13. Ništa mi se tu ne sviđa. Pa kako može da mi se dopada nešto što je nakaradno, neukusno i ekstravagantno? Klovn je smešan kada se pojavi u cirkusu, ali kad izađe na ulicu, izaziva sasvim drugačije reakcije.

Beli: Sviđa mi se njegov stajling. Obožavam njegove košulje s kratkim rukavima i kravate, s tim što su mu boje demode. Ali Šešelj ne bi ni mogao da iznese neko belo odelo na pravi način – isuviše je prljav igrač. A svi znaju koliko će belo ovog proleća biti u modi.

(Kurir)

Popularno