Connect with us

Mostar

Prva jesenja kiša u Mostaru izazvala poplave i saobraćajni kolaps

Published

on

Prva jesenja kiša u Mostaru je izazvala poplave na više lokaliteta i saobraćajni kolaps, što odražava dugogodišnje probleme komunalne infrastrukture grada na Neretvi, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon nekoliko kišnih sati gradske saobraćajnice, dvorišta, dječija igrališta, ulazi u stambene zgrade i javne ustanove su pod vodom, što je dugogodišnji problem Mostara.

Ekipa Anadolu Agency (AA) je zabilježila je probleme koje je uzrokovala današnja kiša. Šahtovi su zatrpani lišćem i onemogućavaju odlazak vode s površine te uzrokuje brojne probleme.

Prva jesenja kiša na muke je stavila jednu radnicu trgovinske radnje koju su novinari zatekli kako se bori da joj voda ne uđe u objekat.

-Borba s vodom za nas je problem koji se pojavi pri svakoj jačoj kiši – kazala je stanovnica Mostara za Anadolu Agency (AA), pokazujući svega nekoliko metara dalje pješake koji zbog nakupina vode ne mogu prijeći ulicu.

Vodeni bazeni stvoreni su pred brojnim stambenim zgradama zbog čega mnogobrojni Mostarci i Mostarke onemogućeni su bez improvizacije doći do svojih domova.

Voda je okupirala i prilaze brojnim javnim ustanovama, ugostiteljskim i trgovinskim objektima, gradskim parkovima i dječijim igralištima, ali i gradskim saobraćajnicama.

Na Aveniji jedan dio saobraćajnice je potpuno pod vodom, koja se prelijeva i na trotoar te pješacima onemogućava kretanja. Na pojedinim dijelovima grada zbog vode vozači su primorani voziti i kroz zabrane, a kako su zbog radova mnoge ulice raskopane, na saobraćajnice izlazi i blato što znatno ugrožava sigurnost u saobraćaju za sve sudionike.

Izvor: Anadolija

Popularno