PRŠTE UVREDE NA RAČUN PORODICA Žestok okršaj Dodika i Stanivukovića u Narodnoj skupštini RS

Nastavljeni su žestoki okršaji i prepucavanja opozicionih poslanika i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u nastavku današnje sjednice NSRS. Iako poslanici danas trebaju donijeti odluku o tome da li će podržati Dodikovu izjavu po kojoj bi spor sa Hrvatskom oko izgradnje Pelješkog mosta bio štetan po vitalni interes Srpske, sjednicu obilježavaju prijetnje, vrijeđanja i međusobna prepucavanja.

FOTO: srpskainfo

– Bok dečki – riječi su kojima se poslanik PDP Draško Stanivuković obratio poslanicima vladajuće koalicije te ih upitao zbog čega se smiju dok Dodik prijeti parlamentarcima i ne persira ih u svom obraćanju.


– Ne plaše Vas se svi – rekao je Stanivuković obraćajući se Dodiku, te dodao da zna šta ga najviše plaši.


– Najviše Vas plaši to što postoje neki ljudi koje ne možete kontrolisati. Ja sam jedan od njih – dodao je Stanivuković. On je istakao da iza Dodikove izjave oko spora sa Hrvatskom u vezi Pelješkog mosta stoje isključivo hrvatski, a ne srpski interesi.


Stanivuković je upitao Dodika da li je ikada otišao u UKC Banjaluka i upitao doktore šta je njihov nacionalni interes.


– Ježim se na ovakvu diktaturu i želim da joj se suprostavim. Drago mi je što morate da me slušate ovdje 10 minuta. Ne možete mi dati otkaz, ne možete me zastrašiti, a na vaše lažne osvete se ježim – naglasio je Stanivuković, koji je dobio opomenu od potpredsjednice NSRS Željke Stojičić, nakon što se obratio Dodiku s riječima da će ga nadživjeti jer tek ima 26 godina, a ovaj preko 60.


Dodik mu je na to odgovorio da je lažni mesija koji vježba svoj govor pred ogledalom.


– Da je ovo diktatura ti ne bi progovorio. Ne bi ni smio biti ovdje. I evo, slušao sam te mirno, i moram priznati da pola toga nisam ni čuo – poručio je Dodik.


On je potom pokazao fotografije Stanivukvića u društvu ozloglašene braće Ćulum, koji su se slikali ispred njegove kuće.


Dodik se osvrnuo i na stalne prozivke članova njegove porodice, navodeći kako su njegova djeca završila škole u inostranstvu i vratili se u Republiku Srpsku gdje imaju svoje poslove i zarađuju novac za svoje porodice. Srpski član Predsjedništva BiH kazao je da Stanivuković ne može biti bolji kandidat za gradonačelnika Banjaluke, nazvavši ga luzerom i gubitnikom.


Dodao je da Stanivuković nema problem sa Dodikom, već sa većinom koja ga je izabrala. Dodik je istakao da će Igor Radojčić biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke i da Stanivuković nema šanse da ga pobijedi na izborima.


– Ne smetaš mi ti, već ovi kreteni oko tebe jer su bitange kao ti – istakao je Dodik u svom obraćanju Stanivukoviću, aludirajući na braću Ćulum koji su se fotografisali ispred njegove kuće.


Dodik je upozorio Stanivukovića da ne dovodi kriminalce u Srpsku. Obratio se i ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču i rekao mu da izbaci “bitange” iz Republike Srpske svaki put kada uđu.


– Ti nisi perfektan, već defektan – poručio je Dodik Stanivukoviću.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram