Connect with us

Auto moto

Promovisan Hyndai Sonata facelift

Published

on

Dok je sva pažnja automobilske javnosti usmjerena u Ženevu i tamošnji sajam automobila, Hyundai je u Južnoj Koreji promovisao restilizovanu verziju aktuelne generacije limuzine Sonata.

To je u prethodnom periodu već najavljeno setom zvaničnih teaser crteža, a ti crteži i ove fabričke slike pokazuju da je Sonata dobila modernizovani izgled (prednji dio sa većim i agresivnijim grilom, dotjerana svjetla i otvori za vazduh), a pored regularne Sonate Hyundai će nuditi i sportsku Sonatu Turbo.

Sonatu Turbo odlikuje odlikuju i agresivniji dizajn (između ostalog ima saćastu prednju masku, zadnji difuzor i drugačije izduvne cijevi), kao i veći alu točkovi.

Manje dotjerivanje je doživio i enterijer, dok pomenuta najjača Sonata pod haubom 2.0 litarski turbo motor sa 245 KS, u paru sa sedmostepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. Ova verzija može do 240 km/h, a do 100 km/h ubrzava za 7,5 sekundi. U ponudi su još i 2.0 litarski atmosferski benzinac sa 163 ks, pa 1,.6 litarski turbo benzinac koji raspolaže sa 180 ks, kao i 1.7 litarski turbo dizelaš sa 141 ks.

Sonata je dugačka 4855 mm, široka 1865 mm, visoka 1475 mm, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2805 mm.Promocija obnovljene Sonate za američko tržište se može očekivati u aprilu na sajmu automobila u Njujorku, a početak prodaje na ljeto.

Popularno