PRIVEDEN RONALDINJO! Brazilska legenda pada sve niže, policija otvorila istragu protiv njega!

Velika brazilska legenda ne uspijeva da provede ni šest mjeseci bez ozbiljnog skandala.

FOTO: sport.blic.rs

Ronaldinjo je u srijedu uhapšen u Paragvaju zbog korišćenja lažnih isprava, tačnije u pitanju je bio krivotvoreni pasoš.

Brazilski "Nasion" prenosi da su pasoši fudbalske legende i njegovog brata Roberta pronađeni u hotelskog sobi i da na njima piše da njih dvojica imaju paragvajsko državljanstvo.

Ronaldinjo (39) je zadržan u Klubu jahti i golfa Paragvajo sa rođenim bratom i ujedno menadžerom Robertom, prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova Paragvaja.- Braća nisu uhapšena još, i dalje su pod istragom i treba da svjedoče. Nakon toga će biti odlučeno hoće li biti uhapšeni ili ne - izjavio je paragvajski Ministar policije Euklid Asevedo za ESPN Brazil u sredu uveče.


Ronaldinjo je trebalo da u srijedu održi jedan dobrotvorni događaj, ali je otkriveno da krije lažne pasoše u sobi.

View image on Twitter

Saslušanje je zakazano za četvrtak ujutru, a dvojica Brazilaca su noć provela u zatvoru. Zvanična verzija priče je da su pozvani u ovu južnoameričku zemlju od strane vlasnika kazina Nelsona Belotija. Očekivalo se da Brazilac održi nekoliko događaja u kojima bi bio u kontaktu sa navijačima.


Zašto je Ronaldinjo uopšte bio primoran da falsifikuje isprave? Pa, brazilske vlasti su mu oduzele pasoš zbog nelegalne zamke za ribe postavljene na jezeru Guaiba 2015. godine na trajno zaštićenoj oblasti. Nije tajna ni da je Brazilac banktotirao i to na najgluplji način.


Osuđen je da plati 8,5 miliona evra novembra 2018. godine i nakon što u tome nije uspeo, Vrhovni sud Brazila je odlučio da mu oduzme pasoš. Iako nije mogao da napusti zemlju bio je jedan od najvećih ambasadora turizma prošle godine. Zarobljen u otadžbini, nekadašanja zvijezda Milana i Barselone rekla je da pokušava da uradi najviše iz limba u kome se nalazi i da promoviše turizam.


Ronaldinjo je imao sjajnu fudbalsku karijeru, propraćenu individualnim i timskim nagradama. Sa Brazilom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji i Kopa Amerika 1999, a u vitrinama ima i Ligu šampiona (sa Barselonom 2006. godine), Primeru, Seriju A (sa Milanom) i Kopa Libertadores. Bio je osvajač Zlatne lopte 2005. godine, i najbolji igrač u izboru FIFA, te i godine ranije.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram