Prijedor subvencioniše kamate na stambene kredite za mlade

PRIJEDOR – Grad Prijedor objavio je juče javni konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove i pozvao mlade da se prijave na konkurs.

FOTO: capital.ba

“Gradska uprava će subvencionisati jedan procentni poen kamatne stope na stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske iz 2019. godine”, navodi se u konkursu objavljenom na veb stranici gradske uprave.


Pravo na subvenciju imaće lica koja su prije navršene 35. godine zaključila ugovore sa komercijalnim bankama koje vrše plasman stambenih kredita IRB Republike Srpske.


Uslovi su da su u pitanju ugovori o kupovini prve stambene jedinice, zaključeni najranije u 2019. godini, da lica nemaju stambenu jedinicu u vlasništvu niti su je imala, da je Prijedor mjesto prebivališta najmanje dvije godine od dana podnošenja zahtjeva i da se kupljena stambena jedinica nalazi na teritoriji grada Prijedora.


Konkurs je otvoren do 31. decembra, a odluka o izabranim korisnicima subvencije biće objavljena na sajtu grada Prijedora u roku od 30 dana od dana zatvaranja konkursa.


Prijave će razmatrati komisija koju imenuje gradonačelnik, dok će rješenje o subvencionisanju kamatne stope donositi gradonačelnik u skladu sa zakonom, a na prijedlog komisije. Srna

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram