Pri kraju radovi na jednom od VEĆIH PROJEKATA: Novi kružni tok na banjalučkom polju do 15. marta

Izgradnja kružnog toga kod tržnog centra „Delta planet“ ulazi u finiš i prema najavama iz preduzeća „Niskogradnja“, radovi bi trebalo da budu završeni do 15. marta.
– Danas završavamo kompletno asfaltiranje ovih ulica, a paralelno s tim, biće postavljena i javna rasvjeta. Kada je u pitanju kružni tok, sutra ćemo početi postavljanje završnog sloja asfalta na tri saobraćajne trake kao i na samom kružnom toku. Radimo i na postavljanju rasvjete i signalizacije, a pri kraju su i grubi radovi na pothodniku za prolzak pješaka – ističu iz „Niskogradnje“, izvođača radova na ovom velikom saobraćajnom čvorištu.

Zahvaljujući rekonstrukciji ovog čvorišta, stanovnici naselja na banjalučkom polju dobiće znatno bolje uslove za život.
Dotrajalu saobraćajnicu u Ulici Frana Supila zamijeniće moderna saobraćajnica širine 8,5 metara, uz obostrane pješačke staze od po jedan i po metar. Uz novu saobraćajnicu, ovo naselje dobilo je i ostalu infrastrukutru – vodovod, oborinsku, fekalnu i kablovsku kanalizaciju, kao i novu javnu rasvjetu.

Sa druge strane, ovo naselje će sa ostatkom grada biti povezano još jednom novom ulicom – novom saobraćajnice iz pravca Ulice olimpijskih pobjednika pa do spoja Ulicom Frane Supila. Nova ulica široka je 10,5 metara, trotoari dva metra, a biće zasađen i novi drvored.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram