Pretresi u KPZ Banjaluka, pojačan nadzor

Banjaluka - Posebna jedinica policije Kazneno popravnog zavoda Banjaluka jutros je započela pretres pritvorske jedinice i odjeljenja pojačanog nadzora u ovoj ustanovi.

FOTO: Glas srpskePojačane mjere sigurnosti u KPZ Banjaluka i oko KPZ su na snazi već duže vrijeme, a od jutros traje pretres u kome se koriste i službeni psi.


Goranom Selakom, direktor KPZ Banjaluka kratko je za ATV prokomentarisao da se radi o planiranim i redovnim aktivnostima.


Pojačana bezbjednost u KPZ Banjaluka na snazi je već neko vrijeme zbog velikog broja rizičnih pritvorenika koji su u poslednje vrijeme stigli u KPZ.


Tu se trenutno nalaze Saša Vidović i Aleksandar Bulatović, koji su osuđeni na ukupno 37 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića 2016. godine, te Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića u Banjaluci.


Tu su i bivši specijalci Goran Paraš, Aleksandar Popović i Vladan Malić koji su sa Olegom Bandom izvršili pljačku blindiranog vozila na autoputu Banjaluka – Gradiška, kao i Marko Čolić, koji je pretukao novinara Vladimira Kovačevića ali mnogi drugi.


Pretresi uhapšenih koji zatvorsku kaznu ili pritvor izdržavaju u kazneno popravnim ustanovama u Republici Srpskoj se vrše u kontinuitetu, a mogu biti redovni ili vanredni.


S obzirom na trenutno stanje, odnosno veliki broj bezbjednosno interesantnih lica koji se nalaze u banjalučkom KPZ, za očekivati je da mjere pojačane bezbjednosti ostanu na snazi još duže vrijeme.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram