Preminuo Nedeljko Mitrović, Dodik porodici uputio saučešće

Nekadašanji predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović preminuo je danas u Beogradu u 78. godini nakon duže bolesti.

FOTO: nezavisne

Nedeljko Mitrović je preminuo u Beogradu, gdje se nalazio na liječenju.


Ovo je potvrdio Veljko Lazić, koji je zamijenio Mitrovića na funkciji predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila polovinom septembra kada je izabran na Skupštini te organizacije.Nedeljko Mitrović je u dva mandata obavljao funkciju predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske. Mitrović je bio potpredsjednik Udruženja porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske osnovanog 1996. godine.


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Nedeljka Mitrovića, nekadašnjeg predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.


Dodik je naglasio da je sa velikom tugom i žaljenjem primio vijest o smrti Nedeljka Mitrovića koji će, kako je rekao, ostati upamćen kao veliki borac za istinu i pravdu. On je istakao da je Mitrović dao veliki doprinos u traženju nestalih srpskih civila i boraca, te da njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za srpski narod i Organizaciju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila kojoj se predao u potpunosti i za koju je radio do posljednjeg trenutka.


– Potresen viješću o smrti ovog velikog i požrtvovanog čovjeka, primite izraze mog najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram