PREMINULA DVA PACIJENTA U Srpskoj na korona virus POZITIVNE još 72 osobe

U protekla 24 časa u Srpskoj je korona virus potvrđen kod još 72 osobe, rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

FOTO: Srpskainfo

Naglašava da, u skladu sa brojem novozaraženih, u odnosu na broj testiranih, i dalje imamo nepovoljnu epidemiološku situaciju u Srpskoj.

– Imamo određenu stabilizaciju epidemiološke situacije, ali ne možemo biti zadovoljni, i to zbog visokog broja pozitivnih osoba na dnevnom nivou. U određenim situacijama, kao što smo do sada više puta naglašavali, imali smo identifkaciju da je određeni broj pozitivnih slučajeva dolazio sa privatnih zabava, iz ugostiteljskih objekata, sa vjerskih događaja – kaže Zeljković.

Prema njegovim riječima, građani se na ovim okupljanjima nisu pridržavali preventivnih mjera.

Epidemiolog u IJZ RS Jelena Đakovic Dević kaže da je u protekla 24 časa u Srpskoj testirano 510 laboratorijskih uzoraka.

– Prijavljena su dva smrtna slučaja, a riječ je muškarcima srednje i starije životne dobi iz Teslića i Gradiške – rekla je Devićeva.

Među novozaraženima je 47 muškaraca i 25 žena, od kojih je 19 mlađe životne dobi, 46 srednje i osam starije životne dobi.Prema mjestu prebivališta, najviše novozaraženih je iz Banjaluke, njih 29, pet je iz Bijeljine, po četiri iz Gradiške i Doboja.

Do sada je u RS testirano 77.205 osoba, a potvrđeno je 9.048 slučajeva korona vrusa.

Ukupno se oporavilo 6.030 osoba, dok je bitku sa koronom izgubilo 296 oboljelih.

U bolnicama u RS trenutno je hospitalizovan 171 pacijenat, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru 58, a u opštim bolnicama njih 113.

U RS je pod zdravstvenim nadzorom 3.659 soba, a nadzor je završen kod njih 59.053.

 

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram