Predsjedništvo PDP-a raspravljalo o isključenju Galića i Vićanovića

BANJALUKA - Predsjedništvo PDP-a danas je raspravljalo o statusu narodnih poslanika Dragana Galića i Milenka Vićanovića u ovoj stranci nakon što im je zamjereno što su na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske glasali za imenovanje novog ministra saobraćaja i veza Nedeljka Ćorića, saznaje "Glas Srpske".

Iako je ovaj postupak izazvao revolt pojedinih članova, u razgovoru sa poslanicima Galićem i Vićanovićem ustanovljeno je da je došlo do nesporazuma i da Klub poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini ostaje jedinstven.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je došlo do nesporazuma u Klubu i da PDP nastavlja jedinstveno opoziciono djelovanje.

"Prilikom glasanja za izbor novog ministra saobraćaja i veza, tačke koja je naknadno stavljena na dnevni red, došlo je do nesporazuma unutar Kluba poslanika PDP-a. Otvoreno smo razgovarali o toj temi na organima partije i glasanje dvojice poslanika ne predstavlja podršku Vladi Republike Srpske niti aktuelnoj vladajućoj koaliciji", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Prema njegovim riječima, Klub poslanika PDP-a ostaje jedinstven i nastaviće opoziciono djelovanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što svakako uključuje i poslanike Galića i Vićanovića, koji ostaju dosljedni politikama PDP-a.

"Riječ je o čistom nesporazumu u komunikaciji i ništa više", rekao je Borenović.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram