Connect with us

Film i TV

Poznati italijanski reditelj snima film o Silviju Berluskoniju

Published

on

Italijanski reditelj Paolo Sorentino u Rimu snima scene iz filma o životu Silvija Berluskonija, a mnoštvo djevojaka u kratkim suknjama i potpeticama privuklo je pažnju mnogih turista i prolaznika.

Prva scena snimljena je u noći od utorka na srijedu, između rimskog foruma i Koloseuma, pred očaranim očima turista, prema snimcima objavljenim danas u italijanskoj štampi.

Novo Sorentinovo djelo nazvano je “Loro” (oni) da označi ogromnu Berluskonijevu svitu. To je i igra riječi sa rječju “l’oro”, ili zlato, koje pohranjuje luksuzan način života tog biznismena, ocjenjuje italijanska štampa.

Za ulogu Silvija Berluskonija, koji je tri puta bio italijanski premijer, reditelj se okrenuo svom omiljenom glumcu Toniju Servilu (glavna uloga u filmu Grande Bellezza).

Ganpija Tarantinija, čovjeka optuženog da je dovodio prostituke u Berluskonijevu kuću, interpretira glumac Rikardo Skamarćo.

Za njegov osmi dugometražni film Sorentina je lično primio Silvio Berluskoni, prenio je u julu dnevnik Mesađero.

Berluskoni je izrazio oduševljenje zato što razgovara sa jednim od svojih omiljenih reditelja i čak je ponudio na raspolaganje za snimanje svoju kuću na Sardiniji, i porodični mauzolej koji se nalazi pored njegove kuće kod Milana, gdje su organizovane čuvene žurke “bunga bunga”.

Kada je u maju upitan o svom projektu za vrijeme Kanskog filmskog festivala Sorentino je objasnio svoj izbor.

“Zato što sam Italijan i želim da snimim film o Italijanima. Berluskoni je arhetip italijanstva i preko njega mogu da govorim o Italijanima”, rekao je tada Sorentino.

Napolitanski reditelj je 2008. imao film “Div” (Il Divo), portret italijanskog političara Đulija Andreotija koji je tri puta bio predsjednik vlade, koga je takođe tumačio Toni Servilo.

Sorentino je ostvario svjetsku slavu filmom “Velika ljepota ” (La Grande Bellezza) koji je osvojio Oskara za najbolji strani film 2014. godine. I u tom filmu je Servilo igrao glavnu ulogu.

(b92)

Nastavi čitati
Advertisement

Popularno