Connect with us

Hronika

Požar u opštini Mrkonjić Grad još aktivan, ali je stanje bolje

Published

on

MRKONJIĆ GRAD – U selu Podgorja u opštini Mrkonjić Grad već četvrti dan je aktivan požar, ali je stanje mnogo bolje nego prethodnih dana, rekli su u mrkonjićkom Vatrogasnom društvu. Požar je zahvatio površinu dužine 15, a širine desetak kilometara.

“Veliki broj požarišta je lokalizovan, a vatrena linija prema zaseocima u Podgorji i okolnim selima u mrkonjićkoj opštini stavljena je pod kontrolu i za sada ne prijeti opasnost po stambene objekte”, rekao je novinarima starješina Vatrogasnog društva u Mrkonjić Gradu Željko Laketić. On je naveo je da je aktivirano novo požarište od Gornje Podgorje prema selu Dragnić Podovi.

“Vatrogasci će pokušati da u toku dana stave i taj požar pod kontrolu, ali je za sada najvažnije da nisu ugroženi stambeni objekti”, istakao je Laketić. On je naglasio da je prvog dana požara izgorjela jedna napuštena kuća i pomoćni objekat, dok su juče u zaseoku Niškanović izgorjela tri pomoćna objekta.

Na terenu su radnici mrkonjićkog i šipovačkog Vatrogasnog društva, kao i radnici Šumskih gazdinstava “Gorica” iz Šipova i “Lisina” iz Mrkonjić Grada.

Izvor: Srna

Popularno