Connect with us

Bosna i Hercegovina

Povremena obustava saobraćaja zbog radova na nekoliko dionica u BiH

Published

on

– Zbog saobraćajne nezgode u mjestu Drugovići, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16.1 Klašnice-Prnjavor
 Na putevima u BiH ovog jutra saobraća se uz relativno povoljne uslove za vožnju i slab do umjeren promet vozila, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog saobraćajne nezgode u mjestu Drugovići, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16.1 Klašnice-Prnjavor. U toku je obavljanje policijskog uviđaja, navode iz BIHAMK-a.

Zbog radova na deminiranju do povremenih polusatnih obustava dolazi na magistralnom putu M-20 Trebinje-Ivanica (Bobovišta) od sedam do 17 sati.

Na autoputu A-1, zbog izvođenja neophodnih radova, jednom trakom saobraća se na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići).

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar zbog radova u Donjoj Jablanici tokom dana saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Sporije saobraćanje moguće je i na magistralnom putu M-17 Ilidža-Blažuj, gdje se izvode radovi na redovnom održavanju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni puteve M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: Agencija Anadolija

Popularno