Connect with us

Regija

Potvrđeno: Zaposleni u ambasadi Srbije u Skoplju povučeni

Published

on

RTS-u potvrđeno da su svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni na hitne konsultacije u Beograd. Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije dobilo notu.

Ambasadorka Dušanka Divjak Tomić i osoblje, kako je rečeno, sinoć su stigli u Beograd. Detaljnije objašnjenje o čemu se radi daće tokom dana ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, navodi RTS.

U međuvremenu, makedonski mediji prenose da je Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je osoblje Ambasade pozvano na konsultacije u Beograd.

MSP Makedonije je notu dobilo juče, prenose makedonski mediji.

“Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju”, navodi se u saopštenju.

Prema informacijama Televizije Telma, srpska ambasada je, pozivajuči se na Ženevsku konvenciju, zamolila makedonske vlasti da pojaćaju bezbednost Ambasade Srbije u Skoplju.

Reporter te televizije naveo je da su svi prozori na ambasadi zamračeni, da se ispred zgrade ne dešava ništa neobično i da nema pojačanog policijskog prisustva.

Ambasadorka Dušanka Divjak-Tomić rekla je agenciji Beta da ne može da komentariše i u SMS poruci dopisniku iz Skoplja poručila da se za informacije javi sutra u srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

(Beta,RTS,Tanjug)

Popularno