Connect with us

Bijeljina

Potrošačima teško – manje pakovanje, a cijene iste

Published

on

BIJELJINA – Potrošači su danas u veoma teškoj poziciji s obzirom na to da su smanjena pakovanja proizvoda, a cijena je ostala ista, rekao je predsjednik udruženja potrošača “Zvono” Jovan Vasilić.

“Potrošač se često susreće sa nečim što je skoro postalo trend, ne samo kod nas, nego i u EU, a riječ je o smanjenju količine proizvoda, odnosno o pojavi manjih pakovanja, a cijena je ostala ista”, rekao je Vasilić i pojasnio da se na taj način dobije manji proizvod za istu količinu novca.

On ističe da se potrošači iz godine u godinu sve masovnije obraćaju Udruženju za pomoć, te da je u 90 odsto slučajeva Udruženje uspjelo da u njihovu korist riješi problem, odnosno da im pomogne da ostvare svoja prava.

“Najčešće je to, dok nismo počeli sa edukativnim radionicama, bio zahtjev ili žalba potrošača na mogućnost zamjene proizvoda, na nekvalitetne proizvode i slično”, rekao je Vasilić novinarima.

On je dodao da se najveći broj žalbi u posljednje vrijeme odnosi na davaoce ekonomskih usluga, odnosno na plaćanje računa za telefon, struju, vodu i drugo.

Bijeljinsko udruženje potrošača “Zvono” obilježilo je danas Svjetski dan potrošača podjelom edukativnog materijala i ukazivanjem na neophodnost kupovine domaćih proizvoda.

Cilj Udruženja je, kaže Vasilić, da nastavi promociju domaćih proizvoda.

On je naveo da je danas, osim podjele edukativnog materijala namijenjenog potrošačima, povodom 10 godina postojanja udruženja u Bijeljini uručeno nekoliko priznanja najzaslužnijim u dosadašnjem radu.

Popularno