Connect with us

Politika

Politička situacija u Srebrenici otežava funkcionisanje Opštine

Published

on

Mladen Grujičić smatra da je u proteklom periodu bilo dosta, kako tvrdi, kršenja zakona i nepravilnosti kada su u pitanju smjene funkcionera

Zahtjev za održavanje šeste redovne sjednice Skupštine opŠTine Srebrenica razmatran je danas na sjednici skupštinskog kolegija.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić smatra da je u proteklom periodu bilo dosta, kako tvrdi, kršenja zakona i nepravilnosti kada su u pitanju smjene funkcionera te je predložio odgađanje sjednice kolegija.

– Smjena načelnika odjeljenja opštinske uprave nije bila primjerena i u skladu sa zakonom. Iz tih razloga smo pisali žalbu Ministarstvu lokalne uprave i samouprave RS-a o kršenju nekih zakonskih odredbi kada su u pitanju načelnici odjeljenja opštinske uprave i drugi funkcioneri. Imamo zakonski rok od tri do pet dana da čujemo mišljenje Ministarstva lokalne uprave i samouprave RS-a, rekao je Grujičić.

Kako je naveo, kolegij je sa šest glasova za i pet protiv prihvatio njegov prijedlog tako da će naredni sastanak kolegija biti održan za 4 do 5 dana dok se Ministarstvo lokalne uprave i samouprave ne izjasni o tom pitanju.

Grujičić ocjenjuje da je trenutna politička situacija nanijela štetu Srebrenici i otežava funkcionisanje Općine.

– Trudim se sa svojim saradnicima da oni projekti za koje smo se zalagali dosad ne trpe i da nastavimo s njihovom realizacijom, kazao je Grujičić, poručivši da će uprkos “zategnutim odnosima i tenzijama koje se osjećaju u vazduhu” učiniti sve da se nastavi dobrim putem kako bi se građani osjećali sigurno te intenzivno raditi na dovođenju investitora i otvaranju radnih mjesta, piše Fena.

Izvor: FENA

Popularno