Policija suzavcem odbila građane od Skupštine Srbije, oni ne odustaju

Policija je večeras oko 23.30 ponovo bacila suzavac, kako bi rastjerala demonstrante ispred skupštine Srbije, koji su se povukli sa platoa, a jedan dio se udaljio niz Takovsku ulicu, u pravcu RTS.

FOTO: Tanjug

Demonstranti ispred skupštine Srbije ne odustaju i vratili su se pred skupštinu čim se razišao suzavac, a oko ponoći gađaju kamenjem, flašama, policajce koji su sišli na ulicu ispred skupštine, nakon što su se demonstranti bili privremeno povukli.

Demonstranti su počeli i da lome saobraćajne znakove ispred Skupštine, nakon što je policija krenula da ih razbije, koristeći suzavac.

Policiji je stiglo pojačanje Žandarmerije do Skupštine, i ispred Predsjedništva.

Jedan dio demonstranata stalno pokušava da se vrati ispred Skupštine, a jedan mali deo sišao je do zgrade RTS, gdje su zapalili kontejner i takođe bacali kamenice.

Više policajaca povrijeđeno je u neredima ispred Skupštine Srbije, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

"Te informacije su mi javljene sa terena, ja još uvek ne mogu da kažem u kakvom su stanju povređeni policajci i da li su u pitanju lakše ili teže povrede", rekao je Rebić za RTS.

Haos i nered ispred parlamenta počeo je oko 20 sati kao protest protiv novih najavljenih mjera za suzbijanje širenja korone u Beogradu, a nastavljen je dolaskom velikog broja ljudi, najrazličitijih grupa, a sa uzvikivanja parola "Kosovo je Srbija", "Vučiću pederu"...veoma brzo prešlo se na paljenje baklji, gađanje limenkama policije ispred skupštine i upada u skupštinu jedne grupe demonstranata.

Haos pred Skupštinom bilo je teško sagledati i pratiti, javlja Tanjug.

Među razularenom masom pojavili su se tokom večeri i neki od opozicionih političara, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić, koga su novinari uočili, jer se približio stepeništu ispred ulaza u parlament.

Nastala je gužva oko njega, u kojoj su samo najbliži mogli da vide šta se dešava, ali se Jeremić izdvojio iz te gurke i gužve i napustio plato. B92 je javio da su ga demonstranti otjerali.

U međuvremenu je bilo još pokušaja upada u skupštinu, guranja policajaca i bacanja raznih predmeta, uključujući limenke i baklje, na kordon.

Bilo je i kamenica, a neke žardinjere ispred skupštine su razbijene.

Policija je na novi pokušaj upada u skupštinu, to jest probijanja kordona, odgovorila suzavecem i tako uspjela da spriječi probijajne kordona.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram