Pojedini hrvatski ugostitelji otvoriće objekte uprkos zabrani?

ZAGREB - Neki ugostitelji i vlasnici teretana u Hrvatskoj najavili su da će u ponedjeljak, 1. februara, otvoriti svoje objekte, uprkos zabrani Štaba civilne zaštite.

FOTO: cafe.ba

Udruženje "Glas preduzetnika" je, zbog produženja mjera, najavilo veliku akciju u Zagrebu za srijedu, 3. februar, ne navodeći o čemu je riječ.

Predsjednik Udruženja Hrvoje Bujas izjavio je da će to će biti mnogo ozbiljnija akcija od klasičnog protesta.

"O tačnom vremenu i mjestu još ne bih govorio. Sve detalje otkrićemo u utorak na konferenciji za novinare", rekao je Bujas za portal "Indeks".

On kaže da je teško govoriti o tome koliko će ugostitelja i vlasnika teretana u ponedjeljak otvoriti svoje objekte.

"Ono što znamo jeste da ima više od stotinu objekata koji su najavili otvaranje, a među njima su restorani, kafići i teretane. Međutim, mi nikoga od preduzetnika ne možemo pozvati da otvori jer su kazne katastrofalno rigorozne, a moguće su i zatvorske kazne do tri godine", naveo je Bujas.

On je poručio da će Udruženje svojim članovima uvijek nuditi pravnu pomoć.

"Ne možemo ih sad zvati da otvaraju, a znamo kolike su kazne, ne možemo na leševima graditi ugled, ali svakako ćemo Vladi pokazati zube. Isto tako, kad se već pozivaju na Evropu, NJemačka i Austrija ozbiljno plaćaju lokdaun, a ne kao kod nas. Pola radnika još ni za decembar nije dobilo mjere", kaže Bujas.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram