Connect with us

Bosna i Hercegovina

Pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prijelazima

Published

on

Na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja.

Zbog mogućih lokalnih padavina, iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.

Pojačan je intenzitet saobraćaja na dionicama koje vode prema lokalnim izletištima, a posebno na graničnim prijelazima.

Trenutno se duža zadržavanja bilježe na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Orašje u oba smjera, kao i na graničnom prijelazu Doljani, na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Također, apelirali su na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Popularno