Connect with us

Svijet

Pljusak psovki u Bijeloj kući: Tramp poludio na savjetnike

Published

on

Snimak žestoke svađe u Ovalnoj sobi između Stiva Benona i Donalda Trampa objavio je CNN. Iako nije poznato zbog čega se predsjednik SAD-a svađao sa savjetnikom, navodno je ljut na svoj tim zbog skandala s ministrom pravosuđa koji je optužen da je lagao o kontaktima s ruskim ambasadorom u Vašingtonu.

Žučnoj raspravi prisustvovali su i Ivanka Tramp, Džared Kušner i Šon Spicer, najuži savjetnici predsjednika SAD-a. Izvori iz Bijele kuće kazali su za CNN kako Tramp savjetnike nije štedio i da su kancelarijom letjele psovke, a nitko ga dosad nije vidio toliko ljutog. Navodno mu je zasmetalo i to što je afera zataškavanja sastanaka u julu i seprtembru s ruskim ambasadorom u Vašingtonu Sergejem Kisljakom zasjenila i njegov govor u Kongresu kojeg smatra velikim napretkom.

Tramp je za vikend otišao na Floridu na svoje imanje Mar-a-Lago odakle se na Twitteru obrušio na svog prethodnika Baraka Obamu kojeg je optužio da ga je prisluškivao dok je bio predsjednički kandidat.

Na osnovu svojih optužbi Tramp je naredio Kongresu da istraži je li Obamina administracija zloupotrijebila ovlaštenja u predsjedničkoj kampanji 2016. godine. Daily Mail ističe kako se Benon i Tramp nakon svađe pri povratku u DC nisu zajedno ukrcali u Air Force One u nedjelju, već je savjetnik otišao na sporedni ulaz.

Popularno