Plenković sutra Saboru predstavlja nove ministre

ZAGREB - Na početku 169. sjednice Vlade Republike Hrvatske premijer Andrej Plenković osvrnuo se na sinoć predstavljeni koncept rekonstrukcije Vlade te se zahvalio smijenjenim ministrima koji su odradili 3/4 mandata aktualne Vlade.

FOTO: Anadolija/Arhiva


Hrvatski premijer Andrej Plenković juče je nove ministre predstavio parlamentarnoj većini, tijelima vladajuće stranke u koaliciji te hrvatskoj javnosti, a sutra će biti predstavljeni pojedinim odborima u Hrvatskom saboru,a na kraju i na plenarnoj sjenici Sabora gdje će ih, kako je premijer najavio, potvrditi većina saborskih zastupnika.


"Mislim da je ovo osvježenje dobar korak u cilju intenziviranja napora u provedbi programa Vlade Republike Hrvatske, rada na dobrobit hrvatskih građana, hrvatskog društva, ostvarivanja ciljeva koji su i gospodarski rast i društvena solidarnost i jačanje pravne sigurnosti i međunarodno pozicioniranje Hrvatske", kazao je hrvatski premijer na uvodnom dijelu sjednice Vlade.


Premijer se ponaosob zahvalio svim smijenjenim ministrima, Lovri Kuščeviću, Tomislavu Tolušiću, Goranu Mariću, Gabrijeli Žalac, Nadi Murganić te ministarki vanjskih i evropskih poslova Mariji Pejčinović Burić koja će se, kazao je, naredna dva mjeseca posvetiti pripremama za preuzimanje nove, važne međunarodne dužnosti glavne sekretarke Savjeta Evrope


"Mogu kazati da sam zadovoljan doprinosom kojeg su u dosadašnjem radu Vlade dali svi ministri koji su odradili ove skoro 3/4 mandata u ovoj Vladi", rekao je Plenković.


Novi ministri koji dolaze su takođe ljudi s kvalitetnim biografijama i dosadašnjim političkim angažmanom, poručio je premijer.


"Siguran sam da će novi ministri nakon potvrde na plenarnoj sjednici brzo uključiti u rad svojih resora i Hrvatske vlade", zaključio je hrvatski premijer.


Najavio je nastavak strukturnih reformi i pozitivnih privrednih trendova, jačanje ulaganja, pravne države i jačanje vrijednosti u hrvatskoj politici.


Od smijenjenih ministara, na sjednici Vlade učestvovala je samo ministarka porodice i demografije Nada Murganić te ministarska vanjskih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram