Connect with us

Bosna i Hercegovina

Plenković sazvao šefove parlamentarnih stranaka na hitan sastanak oko Slovenije

Published

on

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković iznenada je za sutra u 13 sati sazvao hitan sastanak šefova svih parlamentarnih stranaka.

Kako neslužbeno doznaje Telegram, tema sastanka bit će arbitraža sa Slovenijom, a povod bi mogao biti sutrašnji sastanak Odbora za obranu u slovenskom parlamentu.

Slovenski odbor sutra će raspravljati o spremnosti vojske za provedbu arbitražne odluke, a sazvao ga je predsjednik odbora Žan Mahnič iz najveće oporbene stranke SDS-a. Slovenska vlada tražila je da se sjednica opozove, a najavljen je i bojkot nekih vladajućih stranka, doznala je Hina u slovenskom parlamentu.

Premijer Plenković vjerovatno se želi upoznati sa stajalištem svih stranaka prije te sjednice na kojoj će Slovenija, pretpostavlja se, inzistirati na jednosmjernim potezima kod provedbe odluke arbitražnog suda.

Predstavnici parlamentarnih stranaka s kojima smo razgovarali najavili su svoj dolazak te potvrdili da će premijeru iznijeti svoj stav. Smatraju da presudu arbitražnog suda definitivno ne treba poštivati, no da se čim prije treba pokušati postići dogovor sa Slovenijom oko granice. To je, među ostalim, važno i zbog ulaska Hrvatske u Schengen.

 

(Vijesti.ba / Klix)

Popularno