PlayStation bi mogao dobiti sopstvenog digitalnog asistenta

Pojavljuje se sve više gedžeta i uređaja koji u sebi imaju ugrađenog digitalnog asistenta u nekom obliku. Čak i naši pametni TV uređaji i kućni aparati stižu sa ovom vrstom podrške, tako da ne predstavlja iznenađenje informacija da Sony razmatra mogućnost da sopstvenog digitalnog asistenta implementira u PlayStation konzolu.

FOTO: pixabay


Ovo nagoviještava nedavno otkriveni patent, u kojem se pomenuti digitalni asistent naziva "PlayStation Assist". S obzirom na to da je namijenjen gejming konzoli, neće biti u pitanju asistent koji je sličan normalnim digitalnim modelima koji vas obavještavaju o vremenu i podešavaju podsjetnike.


Umjesto toga, Sonijevo rješenje će gejmerima pomagati tokom igranja igara. U opisu za prijavu patenta stoji objašnjenje:


"Na primjer, kada se igrač zaglavi/zastane u dijelu gejming aplikacije, može zahtijevati pomoć od back-end servera za asistencije. Zahtjev može biti u bilo kom formatu, kombinaciji formata, uključujući zvuk, tekst, video i drugo. Server za asistencije u igrama je konfigurisan da odgovori na upit zasnovano na aktuelnom sadržaju igre iz kojeg je zahtev za pomoć stigao".


Naravno, ovo rješenje je još uvek u obliku patenta i ne potoje garancije da će biti implementirano u stvarnosti. Ukoliko se to desi, PlayStation konzoli bi ovo moglo omogućiti da se značajnije diferencira od konkurencije.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram