Connect with us

Gamezone

Planeta u šoku: Najboljeg Dota 2 igrača pobedio ROBOT!

Published

on

Danilo “Dendi” Ishutin pobeđen je od strane AI bota kojeg je napravila startap kompanija OpenAI koju je pokrenuo Ilon Mask.

Veštačka inteligencija pobedila je najboljeg igrača video-igrice Dota 2 na svetu.

Danilo “Dendi” Ishutin pobeđen je od strane AI bota kojeg je napravila startap kompanija OpenAI koju je pokrenuo Ilon Mask.

Pobeda bota je bila šok za sve, jer do sada niko nije mislio da je moguće da veštačka inteligencija pobedi iskusnog ljudskog protivnika u igri kao što je Dota 2, piše “Daily Mail”.

Ova pobeda predstavlja veliki korak u napretku tehnologije, ali i dolazi sa Maskovim upozorenjem da ne treba nekontrolisano stvarati i razvijate veštačke inteligencije.

Bot je bez problema pobedio Ukrajinca u dve runde tokom sporednog meča na “The International” svetskom takmičenju koje se održalo u Sijetlu.

Kompanija Open AI ima za cilj stvaranje “prijateljske” veštačke inteligencije od koje će čitavo čovečanstvo imati korisnike.

– Bot je veoma zanimljiv za igranje i bio je zahtevan protivnik. Siguran sam da ga je moguće pobediti, ali u igri sa njim ne postoji mesto ni za najsitnije greške – napisao je Ishutin na Twitteru.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Popularno