Connect with us

Ostali sportovi

Pezer i Mileusnić na Evropskom bacačkom kupu u Španjolskoj

Published

on

Na Evropskom atletskom bacačkom kupu, koji se 11. i 12. marta održava u španjolskom gradu Las Palmasu, nastupiti će bacač kugle Mesud Pezer i kopljaš Dejan Mileusnić.
Pezer je dosadašnjim rezultatima u ovoj godini potvrdio dobru formu i od njega se očekuje osvajanje jedne od medalja, a bacaču koplja Dejanu Milesniću bit će ovo prvi nastup nakon četiri mjeseca boravka u Americi, gdje je sanirao povredu ramena i ujedno se pripremao za narednu sezonu. On je posljednji nastup imao je prije sedam mjeseci i još nije u top formi, ali očekuje da će na zimskom kupu u Španjolskoj ostvariti solidan plasman, što bi značilo poredak među pet najboljih.

Njegov cilj u narednoj sezoni je ispunjenje norme za naredno svjetsko prvenstvo u Londonu, koja iznosi 83 metra. Odmah nakon takmičenja u Las Palmasu Dejan Mileusnić će nastaviti s pripremama u Dohi, glavnom gradu Katara.

U analiza nastupa bh. atletičara na Balkanskom dvoranskom i Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koja su održana u Beogradu, predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo i selektor Elvir Krehmić kazali su na konferenciji za medije da su takmičari uglavnom opravdali očekivanja.

Na Balkanijadi je osvojena zlatna i dvije srebrene medalje, a na Evropskom prvenstvu najbolji rezultat ostvario je bacač kugle Mesud Pezer plasmanom na sedmo mjesto s rezultatom 20,37 metara.

Popularno