Pet savjeta za prirodno lijepe obrve

U modernoj beauty rutini, obrve predstavljaju jedan od najvažnijih faktora za odliku savršenog make-upa. One uokviruju lice, čine ga zanimljivim i jedinstvenim, a način kako dobiti obrve kakve priželjkujete, možete saznati kroz nekoliko savjeta koje donosimo u nastavku…

Ricinusovo ulje

Ovo prirodno ljekovito ulje možete nabaviti u bilo kojoj apoteci po vrlo povoljnoj cijeni. One pomažu vašim obrvama tako da im omogućavaju dodatnu prirodnu gustoću jer jačaju folikulu dlake i ubrzavaju njihov rast. Svaki dan ujutro i naveče čistom četkicom za obrve ili štapićem za uši nanesite malo ricinusovog ulja i kroz nekoliko mjeseci pratite predivne promjene koje će ono učiniti na vašem licu.

Češljanje

Nakon što su vaše obrve dobile prirodnu gustoću, vrijeme je za mali beauty tretman. Počešljajte ih tako da tačno vidite koje dlačice morate počupati, a koje ostaviti, tačno na određenim vidljivim mjestima, u zavisnosti od oblika koji ste zamislili da je najbolji za vaše lice.

Makazice

Mali trik sa makazicama učiniće oblikovanje vaših obrva jednostavnijim, bržim i lakšim. Odlučite se za određeni oblik obrva u skladu s obilom vašeg lica. Ne stoje svake obrve svakom licu. Pripazite da ne uništite svoj izgled, činite to oprezno i slijedite njihpov prirodan način rasta.

Vrijeme čupanja obrva

Vrijeme u koje čupate obrve je vrlo važno, a to je zato što nije uvijek dlaka mekana. Najidealnije vrijeme za čupkanje neželjenih dlačica, pa tako i obrva je kada ste gotovi s tuširanjem. Tada su dlake mekše i biće vam zaista manje bolan cjelokupni proces čupkanja.

Make-up rutina

Svaki put kada se šminkate, popunite praznine u vašim obrvama. Iako vam se možda čine male i nebitne, uz njihovo popunjavanje ćete dobiti bogatiji izgled obrva koji će vam se zaista svidjeti. U tome vam mogu pomoći razni tutorijali koje možete pronaći na Youtubeu, kao i specijalno oblikovane četkice i make-up proizvodi za oblikovanje obrva.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram