Patišpanj vanila torta

Vrlo jednostavan recept za poslasticu koja će oduševiti i prave gurmane.

FOTO: N.N

Potrebno je:


3 jajeta


150 g šećera


150 g brašna


80 g kokosovog brašna


80 ml ulja


prašak za pecivo


vanilin šećer


200 g pudinga od vanile


kora jednog limuna


2 kašike džema od višnje


Za posipanje:


100 g kokosovog brašna


Priprema:


Jaja umutite sa šećerom pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Zatim sipajte ulje, kokosovo brašno i mućenjem sve dobro sjedinite. Sipajte u pleh podmazan uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 50 minuta. Ohlađen kolač presijecite na pola pa donji dio premažite pudingom od vanile, pospite narendanom limunovom korom i preklopite drugom polovinom. Odozgo tanko premažite džemom i pospite kokosovim brašnom.




VANILA TORTA

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram