PARTIZAN ŽELI TITULU Vazura: Nećemo da prodajemo igrače ispod cijene

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura istakao je danas da su ciljevi crno-bijelih za sljedeću sezonu najviši – osvajanje titule i plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

FOTO: srpskainfo.com

Odgovarajući na pitanja medija Vazura je dodao da Partizan neće prodavati igrače “ispod cijene” i otkrio da Sejduba Suma sigurno ostaje.

-Ova sezona biće duga, ali Partizan uvijek ima najviše ciljeve. Priorieti su osvajanje titule, ali i igranje u Ligi Evrope, jer nam ta finansijska sredstva mnogo znače, a dobro je i za rejting kluba. Kada govorimo o prodaji igrača, klub dobija mnogo ozbiljnije ponude ukoliko igrate Ligu Evrope, jednostavno, više pažnje na vas obraćaju strani klubovi. Primjera radi, Partizan više ne prodaje igrače za tri-četiri miliona, nego za 10, 12, 15 miliona. Imamo veoma dobre ponude za Umara Sadika, kojima za sada odolijevamo, jer želimo da igramo LE i prodajemo igrače za preko 10 miliona evra – rekao je Vazura.

Prema njegovim riječima, sem za Sadika postoje interesovanja i za Filipa Stevanovića, kao i za neke druge igrače, ali jednostavno nijedna od tih ponuda nije bila onakva kakvu u klubu očekuju.

-Mi još nismo donijeli odluku da li smo spremni da se odreknemo mladog Stevanovića ili Sadika, to umnogome zavisi i od strategije šefa stručnog štaba. Ponude koje smo dobili jesu ozbiljne, ali poslije prodaje Strahinje Pavlovića i dobrih igara u Evropi, Partizan zahtijeva da te cifre budu veće. Radi se o konkretnim ponudama koje bismo prije dvije godine vrlo rado prihvatili, nijedna cifra nije bila ispod osam miliona, ali mi trenutno nismo spremni da bilo koga od njih dvojice pustimo da ide za taj novac. Postoji interesovanje i za Sumu, ali smo donijeli odluku da on u ovom prelaznom roku ne može da napusti klub, jer mi želimo da ga zadržimo i da bude okosnica tima – poručio je Vazura.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram