Ovo su vize nigerijskih studenata, u Hrvatskoj su bili potpuno legalno

INDEX je u posjedu preslika viza dvojice nigerijskih studenata, Kennetha Chinedua Eboha i Uchenne Alexnadra Abije, koji tvrde da ih je hrvatska policija otela u Zagrebu i nasilno protjerala u Bosnu i Hercegovinu.

FOTO: index.hr

Vize za ulazak i boravak u Hrvatskoj izdalo im je Hrvatsko veleposlanstvo u Pretoriji (Južnoafrička Republika), koje pokriva i više zemalja Afrike, među njima i Nigeriju. 

MVEP potvrdio autentičnost viza

Autentičnost viza dvojice nigerijskih studenata koji su u Hrvatsku došli na Svjetsko međusveučilišno prvenstvo u Puli i nastupali u natjecanju u stolnom tenisu za Index je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

“Vize su izdane s rokom valjanosti u razdoblju od 12. studenog do 3. prosinca ove godine i ukupnim trajanjem boravka od šest dana. Prema priloženoj dokumentaciji imenovani su trebali doputovati 12.11., a viza se aktivira danom prelaska graničnog prijelaza Republike Hrvatske te se od tog dana maksimalno može boraviti onoliko koliko je odobreno trajanje boravka na naljepnici vize (u ovim slučajevima šest dana)”, navodi se u odgovoru MVEP-a na Indexov upit.

Iz MVEP-a dodaju kako je “viza izdana u svrhu sudjelovanja na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu (World InterUniversities Championships) koje se održavalo u Puli od 13.11 do 17.11. u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Međusveučilišnog športskoga odbora (InterUniversity Sport Committee) iz Talijanske Republike”.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram