Connect with us

Zabava

Otvoren “Balkanski skok prijateljstva 2017”

Published

on

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin otvorio je međunarodnu manifestaciju “Balkanski skok prijateljstva 2017” na sportskom aerodromu “Lisičji jarak”.

Na manifestaciji učestvuju padobranci veterani iz regiona – Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, ali i iz Italije, Rusije i Grčke.

Ove godine iz Republike Srpske učešće će uzeti padobranci Rade Čajić, Zoran Kovačević, Srđan Nešić, Draško Lajić, Stefan Paunović i Jelena Vučenović.

Vulin, koji će i sam izvesti skok, obraćajući se padobrancima rekao je da mu je uvijek zadovoljstvo i čast kada stoji pred njima i da se raduje što ih svake godine ima sve više.

On je istakao da ga posebno raduje broj djece koja su došla i dodao da su na sportskom aerodromu “Lisčiji jarak” okupljeni ljudi koji iznad svega vole i cijene slobodu, prenose beogradski mediji.

“Ne samo nesputanu slobodu neba, već slobodu duha, slobodu jednog naroda i njegovo pravo da odlučuje sam o sebi, da odlučuje kako će da živi i šta će da radi, da bira sam svoje prijatelje, jer ga neprijatelji ionako izaberu sami”, naveo je Vulin.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, heroj Ruske Federacije general Nikolaj Aleksandrovič Beljajev, kao i majka poginulog borca Gorana Ostojića, Jovanka Ostojić.

“Balkanski skok prijateljstva” se održava od 1993. godine i nastao je saradnjom Grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade “Arhistratig” iz Srbije.

Manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade “Arhistratig” i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku ministarstava omladine i sporta, odbrane i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije i Padobranski klub “Feniks”.

(Srna)

Popularno