OTKRIVENA MRAČNA SUDBINA Ubijenu trudnicu maćeha tjerala da radi u njivi pa joj uzimala novac

Kada smo se posljednji put čule, dan ili dva prije tragedije, Ani mi nije spominjala da je imala bilo kakvih problema u kući, pričali smo o uobičajenim, svakodnevnim stvarima. Kada sam sinoć vidjela vijesti, sledila sam se. Još ne mogu da vjerujem da se to dogodilo, u šoku sam…

FOTO: srpskainfo.com

Ovim riječima za Blic počinje svoju ispovijest drugarica Ane Ilić (20) iz Leskovca, trudnice koja je ubijena kada je njen brat Miloš poslije svađe sa ocem dohvatio sjekiru i presudio cijeloj porodici – maćehi Danijeli (43), sestri Ani (20), polusestri Sari (12) i ocu Predragu (45).

Ona i Ana su zajedno pohađale srednju Školu za tekstil i dizajn. U posljednje vrijeme se nisu toliko često viđale, ali su se redovno čule.

– Stalno smo bile na vezi, mada se nismo toliko često viđale. Zatrudnila je s tim nekim mladićem koji nije htio da prizna dijete, pričao je da nije njegovo… Posljednji put smo se čule dan ili dva prije tragedije… Pitala sam je kako je, šta radi, kako ide trudnoća pošto je u sedmom mjesecu. Odgovorila mi je da je dobro, da ne radi ništa posebno. Uobičajen razgovor. A onda se dogodilo ovo… Strašno, i dalje ne mogu da povjerujem da je istina, u šoku sam – priča njena prijateljica.

Da je Ana bila dobra i čestita djevojka, koja nikada nije pravila probleme i koja se, uprkos teškoj socijalnoj situaciji lavovski borila sa životnim nedaćama, potvrdila je još jedna njena prijateljica.

– Upoznale smo se prošle godine na jednoj manifestaciji, cura je bila jako druželjibiva i prijatna. Pošto sam tog dana bila sama sa djecom, pomogla mi je oko čuvanja i zajedno smo ih zabavljale. Razmijenile smo brojeve telefona i od tad smo se redovno čule i viđale – priča Anina druga prijateljica.

Primjetila je, kaže, da je Ana siromašna ali poštena i nezlonamjerna, takođe i jako prijatna. Ana je ubrzo svoju novu prijateljicu upoznala i sa ocem Predragom.

– On je radio kao čuvar u starom hotelu “Beograd”. Takođe je bio jedan jako skroman, fin i prijatan čovjek, bez ikakvih zlih namjera, jedna velika poštenjačina. S obzirom na to da ja i moja porodica boravimo i radimo u inostranstvu, molili su me da im nađem neki posao da rade kako bi se izvukli iz krize. Ali nikada od mene nisu tražili finansijsku pomoć niti pare na zajam. Dolazila je kod nas i ja sam joj pomagala sa garderobom i tako nekim stvarima… – priča Anina drugarica.

Kako kaže, dogovor je bio da ovog ljeta Ana ode kod njih u inostranstvo i da čuva njihovu djecu na tri mjeseca i na taj način su željeli da je poguraju finansijski. Međutim, Ana je ostala u drugom stanju sa jednim maldićem iz Smederevske Palanke.

– Tamo je valjda bila par mjeseci prošle godine, pokušavala je da upiše školu i da završi školovanje. Što se njene maćehe tiče, žena je bila teške naravi. Znam da je Anu tjerala da radi po njivama a onda bi uzimala pare od nje. Čuvala je mlađu sestru Saru, pričala je da ima brata ali nikada nije spomnjala da imaju probleme – priča i dalje potresena djevojka, dodajući da informacije da je cijela porodica bila bolesna nisu tačne, te da su Ana i njen otac bili savršeno zdravi.

Najviše joj je žao, kaže, što Ani nije uspjela da pomogne onako kako je Ana zaslužila.

– Uvijek sam joj govorila da može da mi se obrati za pomoć, a ona bi mi uvijek odgovorala da ne želi da me opterećuje. Bila je toliko skromna, dobra, čista i poštena duša… Niko ne zaslužuje da ga zadesi ovakava sudbina, a posebno ne ona. Čule smo se u petak, pitala sam je kako je, rekla mi je da je sada dobro… – priča i dalje potresena djevojka.

Posvađali se oko novca

Prema nezvaničnim informacijama, do krvavog pira Miloša Ilića došlo je preksinoć pošto se posvađao sa ocem zbog novca koji nije htio da mu da, pa je tako razjareni Miloš dohvatio sjekiru i nasrnuo na članove svoje porodice. Najprije je presudio maćehi Danijeli, a zatim i ostalima. Porodica je štićenik Centra za socijalni rad.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram