Otac Androida predstavio neobičan telefon

Nakon što je predstavio Essential Phone - smartfon vrhunskih specifikacija koji je imao problema sa softverom i u međuvremenu se značajno poboljšao - Endi Rubin kao da je nestao sa scene. Nasljednik prvenca bio je otkazan, ali čini se da Rubin i ekipa nisu od njega odustali.

FOTO: twitter

"Next Web" piše kako rade na novom proizvodu u okviru projekta GEM. Rubin je prvo tvitnuo nekoliko tajanstvenih fotografija bez da je za njih dao konekst.

Bio je to prvi njegov tvit od odgovora na članak u "New York Timesu" o navodnom seksualnom zlostavljanju.

U idućem tvitu pokazao je nove uređaje s naizgled najizduženijim omjerom stranica na pametnom telefonu dosad, kao i jedinstveno novi interfejs.

U tom trenutku nije bilo jasno radi li se o novom modelu "Essential Phonea" ili u potpunosti novom projektu. Zatim je stigao zvaničniji tvit:

We've been working on a new device to reframe your perspective on mobile. It's now in early testing with our team outside the lab. Look forward to sharing more in the near future!

View image on TwitterView image on Twitter
3,652 people are talking about this

Zanimljivo, baš kao i Microsoft prije neki dan, ni Rubin niti Essential nisu upotrijebili riječ 'telefon', već uopšteniji naziv 'novi mobilni uređaj'. Ipak, na početnom ekranu Essentialovog tvita sličica je telefona.

Zasad nije jasno hoće li ovaj uređaj koristiti operativni sistem Android. Rubin je jedan od njegovih tvoraca, pa je teško zamisliti da će mu tek tako okrenuti leđa. Ipak, novi interfejs ne liči na bilo koje dosadašnje izdanje Androida.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram