OPCIJA DAVANJA “NAPOJNICE” Otkriveno kako će zarađivati korisnici Tvitera

Zahvaljujući jednoj korisnici popularne platforme, sada znamo kako Tviter namjerava da implementuje opciju davanja “napojnice”.

FOTO: InfoBijeljina

Džek Dorsi i ekipa iz Tvitera konstantno razmišljaju o načinima na koje mogu povećati broj korisnika, ali i unovčiti popularnost i trenutnu veliku korisničku bazu te mreže.

Među potencijalnim novim opcijama već neko vrijeme spominje se mogućnost pokretanja grupa, kako bi se povezali korisnici s istim interesima poput sporta, muzike i slično, ali i dvije opcije zahvaljujući kojima bi korisnici te mreže mogli da počnu da zarađuju novac.

Jedna od tih opcija su tzv. super pratioci, odnosno pretplata na mrežu i profile s kojom bi pratioci dobili nekakav ekskluzivan sadržaj koji ne bi bio dostupan onima koji neće plaćati pretplatu.

Druga takva opcija trebalo bi svim korisnicima Tvitera da omogući davanje napojnice osobama koje prate i čiji rad cijene. Zahvaljujući jednoj korisnici te mreže, ove nedjelje saznali smo kako bi trebalo da izgleda opcija davanja napojnice korisnicima Tvitera.

Na profilu te društvene mreže, lijevo od opcija za praćenje, notifikacija i ikone tri tačkice (klikom na nju otvaraju se nove opcije na ovoj mreži) trebalo bi se pojaviti ikona novčanica. Klikom miša, odnosno dodirom prsta na ekranu telefona i tableta po toj ikoni, pojaviće se popis nekoliko platformi putem kojih će se moći platiti korisnicima. Među njima nalazi se i aplikacija Keš Ep (čiji je CEO šef Tvitera Dorsi) potom Bandkamp, Patreon, PejPal i Venmo.

Iz Twittera o novim opcijama još ćute tako da nije poznato kada bi na korisničke profile mogli dodati opciju plaćanja napojnice, a nije poznato hoće li ta opcija biti dostupna svim korisnicima ili samo nekim popularnijim, s većim brojem pratilaca, piše b92.


 


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram